Musikalsk leder

 

 

Vår allsidige musikalske leder!
Vår allsidige musikalske leder!

Jeg er født i Tønsberg i 1967, og vokste opp i Stokke, – i hjertet av Vestfold. Musikk har alltid vær en stor del av livet mitt, mitt første instrument var en lekexylofon. Jeg husker jeg satt og spilte sammen med åpningsvignetten til barne- tvserien Ante når den gikk på tv.  Jeg har spilt trekkspill, tuba, orgel, gitar, men etter hvert var det piano som ble hoved- instrumentet mitt.  Musikklinjen på Tønsberg Gymnas var viktige og fine år for meg, og ga meg et teoretisk grunnlag som jeg har hatt stor glede av siden.

Ellers har jeg spilt mye i forskjellige band, og har også prøvd meg i storband. Har også spilt en del år som pianoentertainer. Jeg har et lydstudio i kjelleren som jeg spiller inn musikk i, og som også er et nyttig redskap i korarbeid.

Jeg pleier å kokettere med at jeg er musiker og ikke dirigent. Det er nok mye sant i det, jeg ER først og fremst musiker, men etter nå å ha dirigert kor i snart ti år tør jeg også kalle meg dirigent.

Dirigentkarrieren begynte nærmest ved en tilfeldighet, en jeg kjente sluttet som dirigent i koret sitt, og spurte meg om jeg ville overta. Det syntes jeg hørtes interessant ut. Jeg har alltid ment at jeg er god på å få ting til å låte, og tenkte at kor måtte være en artig utfordring. Og det har det vært! Jeg får utfoldet meg både som musikalsk leder, pianist, dirigent og arrangør. Det synes jeg er moro.

Jeg begynte å dirigere Sangkoret Fønix 1. april 2014. Det har vært en stor glede og et privilegium. Fønix er et stort kor som etter min beskjedne vurdering er et par hakk bedre enn gjennomsnittskoret. Det er moro å oppleve at vi får ting til å låte, og at det låter stort og flott. I tillegg er de en veldig hyggelig gjeng å være sammen med!